Diller

Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Burcu ÖZCAN Dünyadaki En Başarılı Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

Stanford Üniversitesi’nden John IOANNİDİS ve arkadaşları tarafından “Plos Biology” dergisinden yayımlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, Fırat Üniversitesi’nden 30 öğretim üyesi, dünyadaki en başarılı bilim insanları listesinde yer aldı.

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. IOANNİDİS ve araştırma ekibi tarafından, farklı alt disiplinlerde dünyadaki 7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren 160 bin kişiden oluşan liste “Plos Biology” dergisinde yayımlandı.

Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen nitelikli yayın sayısı makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan “atıf sayısı, h-indeks, hm indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin” etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Listede, Türkiye'den en fazla akademisyeni giren üniversite 45 akademisyenle İTÜ oldu. İTÜ’yü, 30 akademisyenle Fırat Üniversitesi, 29 akademisyenle Koç Üniversitesi, 27 akademisyenle Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi, 24 akademisyenle Bilkent Üniversitesi, 23 akademisyenle KTÜ, 22 akademisyenle ODTÜ takip etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan öğretim üyelerini tebrik ederek, başarılar diledi.

Fırat Üniversitesi'nden listeye giren 30 akademisyen arasında Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Burcu ÖZCAN'da yer almaktadır.